TIJD & RUIMTE

Ook al ben je actief op zoek naar de behandeling die voor jou het beste werkt, dat wil nog niet zeggen dat je die ook vindt. Het aanbod is enorm, de claims zijn geweldig, de resultaten onzeker. Mensen met 'vage klachten' zijn vaak veroordeeld tot een lange zoektocht. Als je daardoor gefrustreerd raakt, weet je één ding zeker: dan zul je NIET vinden wat je zoekt. Fanatiek zoeken met de gedachte "ik MOET het vinden, want ik MOET beter worden" werkt averechts. Meer kans van slagen heb je door met een open blik de verschillende mogelijkheden te bestuderen en te wegen, misschien zelfs een tijdje te proberen. Werkt het niet, dan probeer je iets anders. Het kan heel goed dat een therapie je niet geeft wat je had gehoopt, maar dat je er wél wijzer van geworden bent! Alle ervaringen die je zo verzamelt, kunnen bijdragen aan je persoonlijke groei en dus aan je welbevinden. Het is vooral een kwestie van open staan voor wat er is, zonder voorwaarden vooraf. Gun jezelf de tijd, geef jezelf de ruimte.

Het Hof van Lichaam en Geest
Het op en een neer gaan van zijn lichamelijk en geestelijk welbevinden was voor Giel vooral moeilijk te accepteren omdat hij er geen logica in kon ontdekken. Soms was de reactie op een lichamelijke activiteit onverwacht heftig. Het was dan nooit een kwestie van de normale reactie op ‘gewone’ zware inspanning, zoals hij zich vroeger na een pittige training ‘lekker uitgeput’ kon voelen met natuurlijk wat spierpijn de dag erna. Nu kreeg hij meestal direct na de krachtsinspanning al een 'fout' gevoel, dat aangaf dat hij over zijn grenzen was gegaan. En dan was een langdurige verslechtering van zijn toestand het gevolg.
Dit was duidelijk niet alleen een fysieke kwestie: hier was sprake van een ontregelde wisselwerking tussen zijn hoofd en zijn lijf. Dus veranderde Giel zijn koers en richtte hij zijn schreden naar het Hof van Lichaam en Geest, een met hoge hagen omzoomd, parkachtig landschap in het midden van de Grote Geneesgronden.
Aan de poort zat achter een lessenaar een oude, kale man met een enorme bril, die hem streng aankeek.
"De geest gaat nergens zonder de benen van het lichaam, en het lichaam zou zich niet kunnen verplaatsen zonder de vleugels van de geest," sprak hij en opende het hekwerk.
Onder de indruk van deze diepe wijsheid ging de jongen naar binnen.

lees verder...