‘Met u is niks mis’ (Een bij vlagen bizar sprookje over burnout raken en weer opbloeien) is een bijzonder boek over burnout. Het richt zich niet op één aspect, maar geeft een breder beeld van de complexe situatie waarin een burnoutpatiënt terecht kan komen. Het is geschreven ‘van binnen uit’, waardoor veel mensen in vergelijkbare situaties hun eigen sores zullen herkennen. Tegelijkertijd geeft het nuttige ‘technische’ informatie en een grote diversiteit aan invalshoeken van deskundigen, die het overigens vaak oneens zijn. Belangrijk is dat de hoofdpersoon gaandeweg tot dieper inzicht komt en dat zijn persoonlijke ontwikkeling de sleutel is tot zijn herstel. Maar bovenal onderscheidt dit boek zich doordat het verhaal wordt verteld in de vorm van een eigentijds sprookje.

Bestellen
Je kunt het boek bestellen bij de auteur.

Inhoud
Een gewone Hollandse jongen stapt in zeven valkuilen tegelijk en valt in een ongewoon diep gat. Op zijn zoektocht naar herstel dwaalt hij af van de Grote Geneesgronden en raakt hij verzeilt in het Stressmoeras, waar Hormonologen en Gedragsduiders hem tegenstrijdige adviezen geven. Via het Hof van lichaam en Geest, waar figuren als de Natuurgenezer en de Emotiebevrijder hun therapieën aanprijzen, komt hij in het Bangebomenbos. Daar ontmoet hij de Depressivarius, roerend in zijn ketel met geneeskrachtige drank van twijfelachtige kwaliteit. Op het Procedureel Plein moet hij zich onderwerpen aan de ijzeren wetten van de Poortwachter, terwijl de Integraaiers hem herstel en nieuw werk beloven, maar vooral hun eigen zakken vullen.
Gelukkig komt de jongen op zijn pad ook mensen tegen zoals de Paradoxoloog en de Wereldwijze Weters. Zij zetten hem tot aan reflectie en wijzen hem de weg naar de Zuivere Duinen en de Grote Stille Heide. Daar komt hij tot meer inzicht en kan hij zijn toekomst opnieuw vorm gaan geven.
‘Met u is niks mis’ is een persoonlijk verslag van een zoektocht naar genezing, resulterend in een aantal wijze levenslessen. Het is geschreven met een mengeling van verbazing, ingehouden woede en een dosis gezonde (zelf)spot.

Doelgroepen
De mensen die op het randje van een burnout balanceren hebben helaas écht geen tijd om een boek te lezen… zij die inmiddels ziek thuis zitten hebben die tijd wel! En zij hebben baat bij herkenning (ik ben niet de enige”), informatie (“wat gebeurt er in mijn lichaam”) en voorlichting (behandelaars, therapieën). Ook hebben zij behoefte aan reflectie en het verkrijgen van meer zelfinzicht.
De omgeving van de burnoutpatiënt - partner, familie en vrienden, collega’s. Hun onbegrip doet vaak pijn en frustreert het genezingsproces. Wellicht kunnen zij na lezing van dit boek wat meer begrip opbrengen voor iemand die plotseling niet meer aan hun verwachtingen voldoet.
Behandelaars en functionarissen zouden de moeite kunnen nemen zich even te verplaatsen in de wereld van de patiënt/cliënt, op een andere manier dan in een kille spreekkamer

Auteur
lees meer
over de auteur