motto: "ontspannen werken aan kwaliteit"Na mijn studie bouwkunde & architectuur was ik een aantal jaren met veel plezier werkzaam op diverse architectenbureaus. Bouwen was en is voor mij meer dan stenen stapelen: het is vorm geven aan ruimtelijke wensen van de toekomstige gebruiker. Daarnaast was ik in die tijd een gepassioneerd basketbalcoach. Mensen helpen hun mogelijkheden te verkennen en hen stimuleren tot betere prestaties gaf mij toen al veel voldoening. En dat is altijd zo gebleven.
Vanuit de wens om meer maatschappelijk relevant bezig te zijn vond ik een interessante baan in de internationale samenwerking. Het was voor mij heel inspirerend om te ontdekken dat ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging kon krijgen om zich in te zetten voor anderen, zoals de vrijwilligers die deelnamen aan onze uitwisselingsprojecten. En ook dat ik mensen in een ontwikkelingsland kon ondersteunen in hun streven om hun eigen levensomstandigheden te verbeteren.

Enkele ingrijpende gebeurtenissen in mijn persoonlijk leven waren aanleiding tot verdere bezinning en verdieping. Ik ben in mijn valkuilen gevallen, ik heb geworsteld met gezondheidsklachten en ik ben opgelopen tegen muren van onbegrip. Maar ik heb ook ervaren wat echte liefde is en dat volhouden wordt beloond. Ik ben daardoor dichter bij de kern gekomen, leef bewuster, met meer aandacht voor wat werkelijk belangrijk is in het leven. De overstap naar coaching was vervolgens een heel logische: daarmee kan ik mijn kennis en ervaring optimaal inzetten om anderen een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling.

Daarnaast kan ik genieten van de kleine dingen die het leven aangenaam maken: een strandwandeling met mijn vriendin, hardlopen door de duinen, de elegante stilte van Qi Gong, lezen met een poes op schoot en vooral: samen lachen en onszelf niet al te serieus nemen!

Erik Slagt

PS Het boek "Met u is niks mis" is gebaseerd op mijn zoektocht naar herstel, gegoten in de vorm van een eigentijds sprookje. LEES MEER...