DE ZOEKTOCHT BEGINT, OF NOG NIET?

Je bent onlangs ingestort en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer beter worden. Daarin zit meteen het grote gevaar: zo snel mogelijk... is een begrijpelijke wens die echter juist het tegendeel bewerkstelligt. Haast en (duurzaam) herstel staan op gespannen voet met elkaar. Juist door krampachtig snel beter te willen worden, houd je de stress in je lichaam in stand en geef je je geest niet de ruime blik die nodig is voor echte verandering. Neem de tijd om de oorzaken te analyseren, om je te oriënteren op - bij jou passende - behandelwijzen en om daarmee vervolgens aan de slag te gaan.
Ja, je wilt beter worden, dus je zoekt hulp. Je gaat naar een dokter of een therapeut. Misschien ga je zelf aan de slag. Of toch niet? Kom je met allerlei tegenwerpingen, dat je geen tijd hebt voor een therapie, of dat het toch niet helpt? De keuze is aan jou.

De Zoektocht Begint
Zo begon hij aan die boeiende, maar vaak ook frustrerende zoektocht naar genezing waar dit bij vlagen Bizarre Sprookje over gaat. De Zorgmaatschappij kende weliswaar talloze therapieën en behandelwijzen, maar dat alles was in de Boze Sprookjeswereld niet netjes gerangschikt langs een duidelijke weg naar herstel. Het stond her en der in stekelige bermen en half verscholen achter donkere bosjes. Bovendien zou de kwaliteit van wat hij daar aantrof van heel wisselende kwaliteit blijken te zijn, variërend van nuttig en ondersteunend tot ronduit fout en misleidend.
Als hij het daardoor niet meer zag zitten, klampte Giel zich vast aan het motto dat de Goede Fee hem had meegegeven voor ze verdween:
"Onderweg gebeurt het wonder, niet direct, maar meestal gaan-de-weg."
Dat wonder liet nogal op zich wachten. Eerst moest hij zijn 1000 mijlen afleggen, een tocht die hem zou voeren door het moeras van hulpverleners, over de toppen van de verwachtingen en door de dalen van de teleurstellingen. De weg zou lang zijn en vaak zwaar, maar aan het eind zou jongen toch zijn bestemming vinden en verzuchten: "Het is niet voor niets geweest."

lees verder...