SHOPPEN OP DE GEZONDHEIDSMARKT

Als de eerste pogingen om beter te worden geen succes hebben, gooi er dan niet meteen het bijltje bij neer. Het kan het zijn dat je gewoon te ongeduldig bent. Maar als je na verloop van tijd het gevoel hebt dat er stagnatie optreedt, moet je niet in een methode blijven hangen. Misschien kan je naast een lopende behandeling iets aanvullends doen. Liefst in onderling overleg, maar soms moet je radicaal breken met een behandelaar of therapie en je richten op een heel andere hoek van de gezondheidsmarkt. Regulier of alternatief, Oosters of Westers, als jij er maar een zodanig goed gevoel bij hebt dat het bijdraagt aan je herstel. En werkt ook dat niet: gewoon verder shoppen! (LEES OOK: Het alternatieve circuit)

De grote geneesgronden
Hoewel Giel wist dat het mentale aspect een grote rol speelde, was hij nog erg gericht op het verbeteren van zijn lichamelijke conditie. Niet alleen omdat de dagelijkse beperkingen hem zwaar vielen, maar ook omdat hij aanvankelijk nog dacht dat fysieke problemen makkelijker en sneller op een rationele manier benaderd konden worden dan psychische. Was er niet een middel dat hem zou kunnen helpen? Een stresshormonenregulerend pilletje of een energiegevend drankje?
Het was nog niet tot Giel doorgedrongen dat hij de oplossing nog te veel buiten zichzelf zocht, terwijl de sleutel natuurlijk ‘aan de binnenkant van de deur’ zat. Hij kon of wilde dat nog niet zien en sloeg een zijweg in die leidde naar de Grote Geneesgronden. In dat gevarieerde natuurgebied was het een drukte van belang. Overal waren Kruidenvrouwtjes, Paddestoelenzoekers, Pillendraaiers, Druïden en Alchemisten in de weer om grondstoffen te zoeken voor hun unieke, revolutionaire, iedereen van elke kwaal genezende middelen, die ze vervolgens in hun kraampjes op de Gezondheidsmarkt verkochten. Giel sprak op goed geluk een van hen aan.

lees verder...