GEEF JE HET OP?

Je hebt erg je best gedaan om uit je vervelende situatie te komen. Dokters en therapueten bezocht. Zelfhulpboekjes gelezen. Alternatieve therapieën gevolgd. Allemaal zonder het gewenste resultaat. En nu heb je het even helemaal gehad met dat zorgcircuit: je gaat NIET verder shoppen op de gezondheidsmarkt. Maar wat dan wel? Misschien is het goed om gewoon even niks te doen (LEES OOK: niks doen). Concentreer je even niet op zo-snel-mogelijk-beter-worden, neem een time out. Misschien gaat het wel vanzelf over.
Pas er wel voor op dat je niet wegzakt in het moeras van frustratie en negativisme (LEES OOK: het moeras), want als je daar eenmaal in terecht komt, kom je er moeilijk meer uit.

Zwarte Humor
(...)
Krampachtig probeerde Giel uit dat negativisme te ontsnappen door de spot te drijven met zijn eigen situatie. Humor is een krachtig middel en het is bekend dat mensen onder de meest barre omstandigheden en in de meest uitzichtloze situaties hun gevoel voor humor bewaren en moppen blijven vertellen. De jongen en zijn lief smaakten in deze periode het bitterzoet van cynische opmerkingen en zwarte grappen. De goedbedoelde zelfhulpboekjes en adviezen van deskundigen kwamen hen de strot uit, met hun aanbevelingen om alle narigheid uit het verleden los te laten en alles te accepteren zoals het nu was.

lees verder...