JE BOEKT GEEN RESULTATEN

Zoals eerder gezegd: het aanbod aan zelfhulpmethoden is groot, maar dat wil nog niet zeggen dat er iets bij zit dat werkt in jouw specifieke geval. Stel jezelf de vraag: ligt dat aan de gekozen methode, of doe ik niet voldoende m'n best? Dat laatste is niet bedoeld om je een schuldcomplex aan te praten, maar om je te stimuleren altijd kritisch naar je eigen aandeel in het proces te blijven kijken. Als je bijvoorbeeld wordt aanbevolen om de belasting langzaam weer op te bouwen, en je neemt veel te snel weer veel te veel hooi op je vork, dan heeft het weinig zin om te mopperen dat de behandeling niet werkt. En ook als je wel heel consciëntieus de adviezen opvolgt, vallen de resultaten soms tegen. Dat kan inderdaad komen omdat de gekozen weg niet de juiste is, maar ook doordat je verwachtingen te hoog gespannen waren en dat er gewoon meer tijd nodig is om te herstellen.
Ook pieken en dalen horen erbij, en dat is niet erg als elke volgende piek weer ietsje hoger is dan de vorige. (LEES OOK: Twee stapjes vooruit). En als dat niet zo is: zoek verder, probeer iets anders.

De Grote Geneesgronden
(...)
Altijd open voor nieuwe ideeën probeerde Giel alle adviezen op hun waarde te schatten, maar zo langzamerhand begon het hem te duizelen. Hij maakte een vrij willekeurige keuze uit het ruime aanbod en maakte dat hij weg kwam. Of, en zo ja in welke mate de gekozen stoffen een positieve uitwerking zouden hebben, wist hij niet, maar hij had zichzelf in ieder geval het gevoel gegeven dat hij actief bezig was met zijn herstel.
De zoektocht naar het verlossende wondermiddel bleek dus moeilijker dan Giel had gedacht. Het overdadige aanbod van voedingssupplementen op de Grote Geneesgronden maakten het vrijwel onmogelijk een afgewogen keuze te maken. En in de Reguliere Geneeskunde werden niet-zichtbare en moeilijk meetbare kwalen - lichamelijk, geestelijk dan wel een combinatie van die twee - vaak afgedaan als aanstellerij.

lees verder...