JE GAAT JE STEEDS BETER VOELEN

Als je een tijd ziek bent geweest, dan kan er ineens dat bevrijdende gevoel zijn dat je klachten minder worden en dat het steeds beter gaat. Het geneesmiddel helpt, de therapie werpt z'n vruchten af, je nieuwe inzichten inspireren je tot ander gedrag of je voelt het effect van een gezondere leefwijze. De dips en dipjes die je hebt gekend hebben je niet van je stuk gebracht: je bent doorgegaan en nu voel je dat je zowel lichamelijk als geestelijk vooruit gaat. Natuurlijk loert altijd het gevaar van de terugval, maar daar ben je niet (meer) bang voor: je weet nu dat dat erbij hoort en dat je ook een nieuwe tegenslag weer zult overwinnen. Nog even en je bent helemaal beter!

De Optimistici
Langzaam maar zeker kwam Giel beter in balans. Het begon weer bij hem te kriebelen, hij voelde weer die prikkelende onrust die hoort bij hoopvolle verwachting. Hij voelde dat hij klaar was voor de volgende stap: vorm geven aan zijn toekomst. Naarmate zijn krachten toenamen, groeide ook zijn vertrouwen dat hij weer aan het werk zou kunnen gaan en dat hij daarmee weer een eigen identiteit zou krijgen, anders dan die van de herstellende burnoutpatiënt. Hij begon zich daarom te oriënteren op mogelijke opleidingen die nieuwe arbeidsterreinen voor hem zouden kunnen openen.
Tekenend was dat Giel in dit stadium geen toevlucht zocht bij genezers, maar in zijn eigen stadse omgeving mensen benaderde die hem konden inspireren. Dat leidde hem naar het Genootschap van Optimistici, dat zich kenmerkte door een positieve levensvisie, met als motto: ‘Veni, vidi, optimici’, Ik kwam, ik zag, ik was optimistisch.

lees verder...