.ANDERS DENKEN & DOEN

Je bent misschien al een tijd onderweg en je hebt al een heleboel doktoren, therapeuten en goeroes voorbij zien komen. Geen van hen had het helemaal, maar alle ervaringen samen hebben je een stuk wijzer gemaakt. In plaats van een beetje bozig alles af te wijzen dat niet helemaal naar je zin was, heb je selectief de bloemen geplukt die je wel aanstonden. Dat heeft geresulteerd in een kleurig boeket, een bredere visie op het bestaan, of misschien vooral in een pragmatische houding vanuit meer zelfkennis: je weet nu beter wat goed voor je is en wat niet. Je denken heeft een verandering ondergaan en je handelt navenant. Een terugval brengt je niet meteen van je stuk. Dit is de basis voor leven in balans.

De Ruimtewijzer
Langzaam maar zeker begonnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. De vele ontmoetingen met lieden van diverse pluimage hadden eerst voor verwarring gezorgd, maar gaandeweg kwamen die denkbeelden boven drijven waar de jongen echt wat aan had.
Giel probeerde zijn stemming steeds minder te laten beïnvloeden door de sombere kant van het leven. Soms zat het mee, soms zat het tegen. Het was de kunst om daar evenwichtig mee om te gaan en voor jezelf de ruimte te scheppen om je te ontplooien.
Zo liep hij peinzend door het glooiende landschap en kwam hij aan bij het ruime, lichte huis van de Ruimtewijzer, een Oosterse specialist op het gebied van de relatie tussen Mens en Omgeving. Ondanks zijn wisselende ervaringen met Oosterse zienswijzen bleef Giel gecharmeerd van niet-westerse denkbeelden. Misschien wel omdat hij dacht dat zijn klachten typerend waren voor de prestatiemaatschappij van het Vrije Westen, waar het individu zich door een teveel aan vrijheid juist aan handen en voeten gebonden voelde, hevig verlangend naar Ruimte voor Zichzelf.

lees verder...